Psihiatrie

Dr. Daniela Anișoara Pavel

Medic primar Psihiatrie

Servicii oferite în cadrul cabinetului de Neurologie

  • Consultație psihiatrie;
  • Consiliere psihiatrică;
  • activități de suport:
    • eliberare referat medical,
    • scrisoare medicală;
    • adeverințe

Tulburările psihice au un impact important asupra multor aspecte din viața unei persoane. Pot fi afectate: dispoziția, comportamentul, relațiile interumane, profesia, viața sociala și funcțiile fizice.


Cele mai frecvente motive pentru care oamenii vin la psihiatru sunt: dispoziția tristă, scăderea chefului de viață și a energiei, lipsa apetitului alimentar, sentimentul că viața nu mai are sens, insomnii, teama intensă aparent fără motiv, emoții dificil de gestionat, abuz de alcool și alte substanțe psihoactive, gânduri obsesive și comportamente repetitive, tulburări de memorie.


În timpul unei consultații psihiatrice se face evaluarea stării psihice și, dacă este cazul, se stabilește un diagnostic. Sunt multe cazuri în care este necesară prescrierea medicației sau se recomandă ședințe de psihoterapie.
Concluziile medicului psihiatru și planul terapeutic vor fi explicate fiecărui pacient.


Cabinetul de psihiatrie se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București și acorda serviciile medicale conform Normelor de aplicare a contractului cadru valabile pentru anul în curs.


De asemenea, pentru persoanele neasigurate sau care nu se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie, serviciile medicale se acordă contra cost, conform tarifelor practicate.