Specialități Medicale

Specialițăți

Lista Specialități medicale

Medicină de familie

Medicina de familie este specialitatea care asigură asistența medicală primară prin acțiuni de prevenție, tratament și recuperare precum și de promovare a sănătății atât la nivelul individului cât și la nivelul familiei ți comunității.

Obstetrică Ginecologie

Obstetrica-ginecologia este ramura medicinii care se ocupă de diagnosticarea și tratarea afecțiunilor aparatului genital feminin dar și cu diagnosticul ți monitorizarea sarcinii.

Oftalmologie

Oftalmologia este specialitatea medicală care se ocupa cu studiul și tratamentul afecțiunilor ochiului dar și a structurilor anexe, pleoapele și căile lacrimale .

Neurologie

Neurologia este specialitatea medicală care se ocupă cu dignosticarea și tratarea afecțiunilor organice ale sistemului nervos central (creierul și măduva spinării) și ale sistemului nervos periferic (nervi cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervi periferici).

Psihiatrie

Tulburările psihice au un impact important asupra multor aspecte din viața unei persoane. Pot fi afectate : dispoziția, comportamentul, relațiile interumane, profesia, viața socială și funcțiile fizice.

Diabet, nutriție și boli metabolice

Diabetul zaharat este definit de creșterea valorilor glucozei din sânge (glicemiei) și presupune un ansamblu de modificări metabolice care conduc la o multitudine de complicații ce afectează toate aparatele ți sistemele organismului .